شناسه پست: 1669
بازدید: 2085

فونت چیست؟ بهترین فونت های فارسی کدامند؟!

در این مقاله قصد داریم به طور کلی با مفهوم فونت و انواع و سایر نکات آن توضیحاتی را خدمت شما ارائه دهیم. 

در زمان‌های قدیم که نوشتن با قلم و کاغذ مرسوم بود چیزی به نام دست خط واحد وجود نداشت. در نتیجه هر فرد بنا به دست خط خود متون خاصی می‌نوشت. 

بر اساس این موضوع همه افراد نمی‌توانستند دست خط‌های مختلف افراد را تشخیص دهند و گا‌ها دچار مشکل و خطا در حین خواندن و فهمیدن آن‌ها می‌شدند. با پیشرفت تکنولوژی دستگاه‌های مخصوص تایپ یا همان تلگراف وارد بازار شدند که کار را برای نویسندگان راحت‌تر کردند. 

این دستگاه‌ها دارای یک خط نوشتاری واحد بودند که به اصطلاح به آن فونت گفته می‌شد. با پیشرفت تکنولوژی و عرضه دستگاه‌های هوشمندی همچون تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر تایپ کردن بسیار راحت‌تر شد. امروزه در هنگام تایپ در بستر‌های Google docs  و word قابلیتی به نام فونت وجود دارد که می‌توانید دست خط نوشتاری خود را از طریق آن تنظیم کنید. 

فونت چیست

انواع فونت ها

فونت‌ها انواع مختلفی دارند و در سبک‌های نوشتاری متنوعی تولید می‌شوند که می‌توانید بسته به سلایق و زمینه کاری خود هر یک از آن‌ها را مورد استفاده قرار دهید. 

در نتیجه هر نویسنده می‌تواند دست خط نوشتاری خود را از طریق فونت تنظیم کند و در صورتی که فرد خواننده با نوع نوشتار مشکل داشته باشد، می‌تواند آن متن را به فونت دلخواه خود تبدیل کند. 

تا اینجا به طور کلی با مفهوم فونت آشنا شدید. در ادامه با ما همراه باشید تا شاخص‌ترین و رایج‌ترین فونت‌های نوشتاری را به شما معرفی کنیم که به صورت زیر می باشد. 

فونت ایران سنس

فونت میترا و نازنین

فونت‌ میترا و نازنین جزوه پرکاربرد‌ترین فونت‌ها حساب می‌آیند. این فونت‌ها برای وبلاگ‌نویسی، نوشتن نامه‌های اداری، نشریات روزنامه‌ای و… بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

یکی از دلایل اصلی محبوبیت این دو فونت ساختار نوشتاری ساده و در عین حال زیبایی آن‌ها است که برای هر خواننده‌ای جذاب و قابل فهم می‌باشد. این فونت‌ها اندازه‌های مختلفی داشته که معمولاً در اندازه‌های ۱۰ تا ۱۵ جلوه بسیار زیبا‌تری دارند. 

تاهوما 

یکی دیگر از پرکاربرد‌ترین فونت‌های موجود تاهوما است. تاهوما نیز در طراحی و محتوا‌گذاری تحت وب بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

اگر می‌خواهید خروجی خوبی از این فونت دریافت کنید پیشنهاد می‌کنیم آن را در اندازه‌های ۸ تا ۱۲ مورد استفاده خود قرار دهید. اگر پایین‌تر یا بالاتر از این اندازه بروید ممکن است ظاهره زیبا و مناسبی از آن دریافت نکنید. 

فونت ایران سنس 

فونت ایران سنس نیز یکی از معروف‌ترین فونت‌هایی است که در اکثر وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های ایرانی از آن استفاده می‌شود. 

ایران سنس به دلیل ویژگی‌های همانند هماهنگی بین زبان فارسی و انگلیسی، به روز‌رسانی و سطح بالا کیفیت خود از بابت خوانایی بسیار مورد توجه طراحان و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و وب قرار گرفته است. 

 فونت کلمه

فونت کلمه، یک فونت زیبا و چشم نواز است که معروفیت زیادی در بین طراحان گرافیک دارد.

با این فونت میتوانید بهترین آثار هنری را خلق کنید!

هر فونت برای کدام قسمت متن مناسب است؟ 

حالا که با پرکاربردترین فونت آشنا شدید، در ادامه با ما همراه باشید تا به شما بگوییم هر فونت را در کدام قسمت متن خود استفاده کنید. 

تیتر‌ها 

برای نوشتن تیتر‌های خود می‌توانید از فونت تیتر و هما استفاده کنید. همچنین در نظر داشته باشید که برای بیشتر جلوه کردن تیتر‌ها می‌توانید آن‌ها را bold کنید. 

متن بدنه 

به طور کلی اگر متن بدنه شما به فارسی نوشته شده است، بهتر است از فونت‌های فارسی و رایج استفاده کنید. بهترین فرمت‌های رایج و پر استفاده در متن‌های بدنه نازنین، می‌ترا، رز، لوتوس و یاقوت هستند. 

 

متن‌های تحت وب 

اگر می‌خواهید در بستر وب بر روی وب سایت و در وب سایت خود متنی را بنویسید، پیشنهاد می‌کنیم از فونت‌های انگلیسی استفاده کنید. چرا که علاوه بر سازگاری، جلوه زیباتری به متن شما می‌دهند. 

یکی دیگر از دلایل مهم استفاده از فونت انگلیسی در وب‌سایت‌ها این است که فرد خواننده با مراجعه به وب سایت شما ممکن است فونت فارسی در سیستم خود موجود نداشته باشد، ولی قطعاً فونت‌های انگلیسی را به صورت پیش فرض دارد. در نتیجه اختلالی برای کاربران مختلف در هنگام خواندن متن به وجود نخواهد آمد. از محبوب‌ترین فونت‌های تحت وب می‌توانیم به ایران سنس و یکان اشاره کنیم. 

 

چطور می‌توانم فونت‌های مختلفی را تهیه کنم 

در این مقاله به طور کلی با مفهوم فونت، رایج‌ترین نسخه‌ها و نخوه استفاده از آن‌ها آشنا شدید. در صورتی که قصد تهیه فونتی را دارید، می‌توانید آن را از فروشگاه وان تم تهیه کرده و مورد استفاده خود قرار دهید. 

کانال تلگرام وان تم

 

نویسنده

مدیریت وان تم
دنبال لحظه مناسب نباش، لحظه رو بگیر و مناسبش کن!